| Author |
Message |
|
Cyreptiles
|
Post subject: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Tue Dec 22, 2009 12:48 am |
|
 |
| MODERATOR |
 |
|
Θα ηθελα να σας αναφερω για ενα καινουργιο βιβλιο που εχω αγορασει μετα απο καλα σχολια Αμερικανω εκτροφων chondro. Σε αυτο το βιβλιο περιεχει ολα τα φαρμακα και δοσολογιες σε αυτα τα ζωα: Fish Amphibians ReptilesBirds Sugar gliders Hedgehogs Rodents Rabbits Ferrets Pot-bellied pigs Primates Wildlife Appendices Ειναι απο τα λιγα βιβλια που δεν περιεχουν καμια φωτογραιφα απλα και μονο δοσεις φαρμακων και το επιστημονικο τους ονομα. Ειναι και αυτο ενα απο τα βιβλια που δεν πρεπει να λοιπουν απο σοβαρους συλλεκτες ερπετων. Φυσικα ειναι βιβλιο που κανεις δεν θελει να χρησιμοποιεισει τις αναφορες του αλλα καλου κακου πρπει να βρισκεται στο ραφι. Επισης σε καμια περιπτωση δεν αντικαθυστα την θεση ενος κτηνιατρου με γνωσεις στα εξωτικα ειδοι.  Hardbound, 592 pages, publication date: DEC-2004 ISBN-13: 978-0-7216-0180-9 ISBN-10: 0-7216-0180-4 Imprint: SAUNDERS Quote: By James Carpenter, MS, DVM, Dipl ACZM, Department of Clinical Sciences, College of Veterinary Medicine, Kansas State University, Manhattan, KS Description Designed to be a concise, quick reference for veterinarians and anyone working with exotic animals, this portable formulary addresses common questions and medical situations encountered in clinical practice. Coverage of all drugs -- including antimicrobial, antifungal, and antiparasitic agents -- provides appropriate dosage information and comments for all exotic species. This resource features extensive coverage of birds, as well as recommendations on therapies and diets in the appendices. LINKεγω το αγορασα 31ευρω.
|
|
| Top |
|
 |
|
No_one
|
Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Tue Dec 22, 2009 10:51 am |
|
Joined: Sat Aug 15, 2009 12:08 pm Posts: 1252 Location: Cyprus
|
|
Για ερπετά γράφει όμως ... Πάντως καλά κανεις και αναβαθμίζεις την βιβλιοθήκη σου συνεχώς..
Όταν τελειώσω με τα αλλα έξοδα τις συλλογής μου θα ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά την βιβλιοθήκη μου..
_________________ http://www.youtube.com/Gabsolutguitar
|
|
| Top |
|
 |
|
Cyreptiles
|
Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Tue Dec 22, 2009 2:10 pm |
|
 |
| MODERATOR |
 |
|
No_one wrote: Για ερπετά γράφει όμως ... Πάντως καλά κανεις και αναβαθμίζεις την βιβλιοθήκη σου συνεχώς..
Όταν τελειώσω με τα αλλα έξοδα τις συλλογής μου θα ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά την βιβλιοθήκη μου.. γραφει τα παντα και για ερπετα!
|
|
| Top |
|
 |
|
Filimonas
|
Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Fri Dec 25, 2009 10:45 am |
|
|
|
Tο συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και μόνο που βλέπεις Εlsevier Saunders…είναι εγγύηση. Απλά θεωρώ ότι στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και παθολογία…είναι άχρηστο αν όχι επικίνδυνο.
|
|
| Top |
|
 |
|
Cyreptiles
|
Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Fri Dec 25, 2009 12:37 pm |
|
 |
| MODERATOR |
 |
|
Filimonas wrote: Tο συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και μόνο που βλέπεις Εlsevier Saunders…είναι εγγύηση. Απλά θεωρώ ότι στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και παθολογία…είναι άχρηστο αν όχι επικίνδυνο. δεν αναφερνει κατι περισσοτερο εκτος απο δοσολογιες φαρμακων. ειναι απλο στη κατανοηση. αυτο που λες ναι ισχει για το madder.
|
|
| Top |
|
 |
|
Filimonas
|
Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Fri Dec 25, 2009 9:01 pm |
|
|
Cyreptiles wrote: Filimonas wrote: Tο συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και μόνο που βλέπεις Εlsevier Saunders…είναι εγγύηση. Απλά θεωρώ ότι στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και παθολογία…είναι άχρηστο αν όχι επικίνδυνο. δεν αναφερνει κατι περισσοτερο εκτος απο δοσολογιες φαρμακων. Ακριβώς γι αυτό το λόγο το είπα… αναφέρει μόνο ουσίες, δοσολογία και κάτι πολύ γενικά πράγματα στην κλινική εικόνα. Οι δοσολογίες είναι ένα μέσο όρο και από περιστατικό σε περιστατικό διαφέρουν. Εάν δεν γνωρίζεις αυτά που ανέφερα παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις σωστή κλινική εκτίμηση και ουσιαστικά χορηγείς φάρμακα στα τυφλά και μπορείς για παράδειγμα να κάνεις ένα καλό και να προκαλέσεις άλλα δέκα προβλήματα…
|
|
| Top |
|
 |
|
Cyreptiles
|
Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Sat Dec 26, 2009 1:38 am |
|
 |
| MODERATOR |
 |
|
Filimonas wrote: Cyreptiles wrote: Filimonas wrote: Tο συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και μόνο που βλέπεις Εlsevier Saunders…είναι εγγύηση. Απλά θεωρώ ότι στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και παθολογία…είναι άχρηστο αν όχι επικίνδυνο. δεν αναφερνει κατι περισσοτερο εκτος απο δοσολογιες φαρμακων. Ακριβώς γι αυτό το λόγο το είπα… αναφέρει μόνο ουσίες, δοσολογία και κάτι πολύ γενικά πράγματα στην κλινική εικόνα. Οι δοσολογίες είναι ένα μέσο όρο και από περιστατικό σε περιστατικό διαφέρουν. Εάν δεν γνωρίζεις αυτά που ανέφερα παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις σωστή κλινική εκτίμηση και ουσιαστικά χορηγείς φάρμακα στα τυφλά και μπορείς για παράδειγμα να κάνεις ένα καλό και να προκαλέσεις άλλα δέκα προβλήματα… δυστυχως καταγεβγουμαι στις μεθοδους ''αυτοδιδακτοι'' οταν δεν εχουμε τους ιδικους να μας θεραπευσουν τα ερπετα μας. 1000 φορες να εδινα τα χρηματα μου σε κτηνιατρους ερπετων παρα να κανω αυτη τη δουλεια της ''παραιατρικης''. καπου γνωριζω το ''nickname'' σου. ειασαι και σε αλλα φορουμς?
|
|
| Top |
|
 |
|
Filimonas
|
Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter  Posted: Sat Dec 26, 2009 10:57 am |
|
|
|
Ήμουν μέλος στα ερπετοφόρουμ που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα (π.χ. στo erpeta.com)
|
|
| Top |
|
 |
|