CYPRUS JUNGLE PETS

Το πρώτο και μεγαλύτερο Κυπριακό portal για Ερπετά και κατοικίδια ζώα
It is currently Thu Sep 09, 2010 2:07 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter
PostPosted: Tue Dec 22, 2009 12:48 am 
MODERATOR
MODERATOR

Θα ηθελα να σας αναφερω για ενα καινουργιο βιβλιο που εχω αγορασει μετα απο καλα σχολια Αμερικανω εκτροφων chondro.
Σε αυτο το βιβλιο περιεχει ολα τα φαρμακα και δοσολογιες σε αυτα τα ζωα:
Fish
Amphibians
Reptiles
Birds
Sugar gliders
Hedgehogs
Rodents
Rabbits
Ferrets
Pot-bellied pigs
Primates
Wildlife
Appendices

Ειναι απο τα λιγα βιβλια που δεν περιεχουν καμια φωτογραιφα απλα και μονο δοσεις φαρμακων και το επιστημονικο τους ονομα.
Ειναι και αυτο ενα απο τα βιβλια που δεν πρεπει να λοιπουν απο σοβαρους συλλεκτες ερπετων.
Φυσικα ειναι βιβλιο που κανεις δεν θελει να χρησιμοποιεισει τις αναφορες του αλλα καλου κακου πρπει να βρισκεται στο ραφι. Επισης σε καμια περιπτωση δεν αντικαθυστα την θεση ενος κτηνιατρου με γνωσεις στα εξωτικα ειδοι.

Image
Hardbound, 592 pages, publication date: DEC-2004
ISBN-13: 978-0-7216-0180-9
ISBN-10: 0-7216-0180-4
Imprint: SAUNDERS

Quote:
By
James Carpenter, MS, DVM, Dipl ACZM, Department of Clinical Sciences, College of Veterinary Medicine, Kansas State University, Manhattan, KS

Description
Designed to be a concise, quick reference for veterinarians and anyone working with exotic animals, this portable formulary addresses common questions and medical situations encountered in clinical practice. Coverage of all drugs -- including antimicrobial, antifungal, and antiparasitic agents -- provides appropriate dosage information and comments for all exotic species. This resource features extensive coverage of birds, as well as recommendations on therapies and diets in the appendices.
LINK

εγω το αγορασα 31ευρω.

Profile  

Post subject: Re: EXOTIC ANIMAL FORMULARY, By James Carpenter
PostPosted: Tue Dec 22, 2009 10:51 am 
Site Admin
Site Admin

Για ερπετά γράφει όμως ... Πάντως καλά κανεις και αναβαθμίζεις την βιβλιοθήκη σου συνεχώς..

Όταν τελειώσω με τα αλλα έξοδα τις συλλογής μου θα ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά την βιβλιοθήκη μου..

Image Image

Profile  

PostPosted: Tue Dec 22, 2009 2:10 pm 
MODERATOR
MODERATOR

No_one wrote:
Για ερπετά γράφει όμως ... Πάντως καλά κανεις και αναβαθμίζεις την βιβλιοθήκη σου συνεχώς..

Όταν τελειώσω με τα αλλα έξοδα τις συλλογής μου θα ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά την βιβλιοθήκη μου..

γραφει τα παντα και για ερπετα!

Profile  

PostPosted: Fri Dec 25, 2009 10:45 am 
New Member
New Member

Tο συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και μόνο που βλέπεις Εlsevier Saunders…είναι εγγύηση.
Απλά θεωρώ ότι στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και παθολογία…είναι άχρηστο αν όχι επικίνδυνο.

Profile  

PostPosted: Fri Dec 25, 2009 12:37 pm 
MODERATOR
MODERATOR

Filimonas wrote:
Tο συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και μόνο που βλέπεις Εlsevier Saunders…είναι εγγύηση.
Απλά θεωρώ ότι στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και παθολογία…είναι άχρηστο αν όχι επικίνδυνο.

δεν αναφερνει κατι περισσοτερο εκτος απο δοσολογιες φαρμακων. ειναι απλο στη κατανοηση. αυτο που λες ναι ισχει για το madder.

Profile  

PostPosted: Fri Dec 25, 2009 9:01 pm 
New Member
New Member

Cyreptiles wrote:
Filimonas wrote:

δεν αναφερνει κατι περισσοτερο εκτος απο δοσολογιες φαρμακων.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο το είπα… αναφέρει μόνο ουσίες, δοσολογία και κάτι πολύ γενικά πράγματα στην κλινική εικόνα. Οι δοσολογίες είναι ένα μέσο όρο και από περιστατικό σε περιστατικό διαφέρουν. Εάν δεν γνωρίζεις αυτά που ανέφερα παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις σωστή κλινική εκτίμηση και ουσιαστικά χορηγείς φάρμακα στα τυφλά και μπορείς για παράδειγμα να κάνεις ένα καλό και να προκαλέσεις άλλα δέκα προβλήματα…

Profile  

PostPosted: Sat Dec 26, 2009 1:38 am 
MODERATOR
MODERATOR

Filimonas wrote:
Cyreptiles wrote:
Filimonas wrote:

δεν αναφερνει κατι περισσοτερο εκτος απο δοσολογιες φαρμακων.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο το είπα… αναφέρει μόνο ουσίες, δοσολογία και κάτι πολύ γενικά πράγματα στην κλινική εικόνα. Οι δοσολογίες είναι ένα μέσο όρο και από περιστατικό σε περιστατικό διαφέρουν. Εάν δεν γνωρίζεις αυτά που ανέφερα παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις σωστή κλινική εκτίμηση και ουσιαστικά χορηγείς φάρμακα στα τυφλά και μπορείς για παράδειγμα να κάνεις ένα καλό και να προκαλέσεις άλλα δέκα προβλήματα…

δυστυχως καταγεβγουμαι στις μεθοδους ''αυτοδιδακτοι'' οταν δεν εχουμε τους ιδικους να μας θεραπευσουν τα ερπετα μας.
1000 φορες να εδινα τα χρηματα μου σε κτηνιατρους ερπετων παρα να κανω αυτη τη δουλεια της ''παραιατρικης''.

καπου γνωριζω το ''nickname'' σου. ειασαι και σε αλλα φορουμς?

Profile  

PostPosted: Sat Dec 26, 2009 10:57 am 
New Member
New Member

Ήμουν μέλος στα ερπετοφόρουμ που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα (π.χ. στo erpeta.com)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour